Webinar Sociale Veiligheid

Webinar Sociale Veiligheid

Dag Datum Tijdstip Locatie
Wednesday
10-02-2021 19:00 – 20:00 Online Webinar , ,

Sociale veiligheid is het gevoel van van bescherming tegen gevaar dat veroorzaakt wordt door menselijk handelen in de openbare ruimte. Het is een belangrijke voorwaarde voor een prettige studiecarrière en een menswaardig bestaan. Maar het is ook een moeilijk bespreekbaar onderwerp dat daarom bij onderwijsinstellingen niet vaak op de agenda staat. Tijdens dit webinar komen verschillende experts aan het woord over wat onderwijsinstellingen kunnen doen om de sociale veiligheid te verbeteren. Ook bespreken we wat je als medezeggenschapper met dit thema kunt doen.

Colin Logie is universitair hoofddocent moleculaire biologie. Als lid van de commissie GenDi van zijn faculteit voerde hij een onderzoek uit naar het probleem van niet-gerapporteerde grensoverschrijdend gedrag. Tijdens zijn presentatie vertelt Colin over hoe vaak dit soort gedrag op onderwijsinstellingen voorkomt.

Eline Terpstra is secretaris van de Landelijke Studentenvakbond en verantwoordelijk voor studentenwelzijn & sociale veiligheid. Tijdens het webinar vertelt Eline over de voorstellen die de vakbond heeft om de sociale veiligheid op onderwijsinstellingen te verbeteren.

Loes van der Woerdt is student Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht. Namens de partij UUinactie neemt zij dit jaar plaats in de universiteitsraad. Loes heeft een taskforce opgezet en een nota geschreven over sociale veiligheid. Tijdens het Webinar presenteert ze haar werkzaamheden om te laten zien wat je als raadslid met dit onderwerp kunt doen.

De bijdragen duren ongeveer een uur. Daarna is er ruimte om na te praten.

We hanteren voor dit evenement een flexibel taalbeleid. Niet-Nederlandstalige deelnemers zijn welkom. We vragen je jouw taalkennis aan te geven bij je aanmelding, zodat onze sprekers zo nodig een Engelstalige presentatie kunnen voorbereiden.


Locatie

Meld je nu aan

Reserveringen voor dit evenement zijn gesloten.