What is LOF?

The LOF serves as a source of questions and provides tips and tricks on issues facing students in the participation process. LOF can also provide training in your city, for example on the rights and obligations of the participation process, but also on meeting techniques and trainings on elections and succession. 

If you have any questions or would like to request a training, please contact us using the details below.

Contact information

Zino Duckers

Bestuurslid LOF
zino@lsvb.nl

IMG_8506

Rémi ter Haar

Bestuurslid LOF
remi@lsvb.nl

Geschiedenis van het LOF

Het LOF is sinds 29 juni 1998 een stichting, maar het LOF bestaat langer. Stukken dateren in ieder geval van 1982, maar aangezien dit geen oprichtingsaktes zijn, bestaat het vermoeden dat het LOF al sinds de jaren ’70 bestaat. Het LOF is daarmee ouder dan de LSVb (oprichting in 1983, te Delft). Sinds de oprichting van de LSVb wordt er samengewerkt tussen de twee organisaties; het LOF is ook een tijd lang een werkgroep geweest van de LSVb. In 1998 is de werkgroep, na lange discussies over de vorm waarin deze zou moeten worden gegoten, een stichting geworden. 

Jules

Jules was bestuurder van het LOF in 2021-2022. Naast zijn ervaring als medezeggenschapper aan de UvA, zet hij zich ook in voor de Amsterdamse studenten via ASVA Studentenvakbond.

Pim

Pim was bestuurder van het LOF in 2021-2022. Hij is een ervaren medezeggenschapper door zijn tijd in de faculteitsraad rechten van Tilburg University.

Stijn

Stijn was bestuurder van het LOF in 2020-2021 en 2019-2020.

Daan

Daan

Daan was bestuurder van het LOF in 2019-2020.

Het LOF-bestuur bestaat meestal uit één à twee bestuurders die studenten in de medezeggenschap landelijk ondersteuenen door middel van trainingen, evenementen en ondersteuningen.

Waarom het LOF?

Het LOF is ontstaan met het idee dat medezeggenschappers er enorm van kunnen profiteren door van elkaar te leren. Als organisatie zijn we dan ook altijd bezig geweest met het in contact brengen van verschillende medezeggenschapsraden. In het verleden gebeurde dit uitsluitend met maandelijkse bijeenkomsten in Utrecht, waar iedere keer ongeveer dezelfde bezoekers op afkwamen. Maar de tijden veranderen. De verantwoordelijkheden van de medezeggenschap zijn toegenomen, studentenpartijen zijn zelf meer dingen gaan organiseren en steeds meer informatie is gemakkelijk online beschikbaar. Sinds een aantal jaar werkt het LOF daarmee niet meer met een vaste groep, maar met evenementen voor wisselende bezoekers van Universiteiten uit heel Nederland. Ook is de focus meer komen te liggen op het leren kennen van andere medezeggenschappers.